Tekstgrootte

-A A +A

Sociale kaart Uden

Een werkgroep onder initiatief van Drempels Weg Uden is bezig om voor de Gemeente Uden een Sociale kaart te ontwikkelen.
Een Sociale kaart is een digitaal hulpmiddel waarmee inwoners van onze gemeente op een makkelijke manier,24 uur per dag, een sociaal contact of hulpvraag kunnen laten eindigen bij een organisatie die dit kan bieden.

Status:

Het projectvoorstel is gereed, keuze in techniek is onderzocht, contacten met de gemeente Uden zijn gelegd.
In het gesprek op 05-12-2016 is besloten om als eerste optie te gaan voor ontwikkeling van de kaart in de regio, een voorwaarde hierbij is dat er voldoende support in de regio aanwezig moet zijn, zoniet dan gaat de werkgroep samen met de Gemeente een eigen kaart ontwikkelen. De gestelde termijn hiervan is eind januari 2017.
In het projectplan zijn opgenomen het doel van de Sociale kaart. Een samenwerking met buur gemeenten gaat er voor zorgen dat deze kaart optimaal gevuld zal zijn maar zeker ook in de toekomst up-to-date zal blijven.
Inmiddels heeft de werkgroep een keuze gemaakt in haar plan, zij gaan in goed overleg met de Gemeente Uden verder met optie 1 van hun projectvoorstel, wat inhoud het verder operationeel laten zijn van de kaart in samenwerking met de regio gemeenten. Een vervolg gesprek met de Gemeente is gepland op 24 februari a.s.

Planning.

De werkgroep heeft zich als doel gesteld om de kaart begin 2017 operationeel te laten zijn.
Via onze website houden wij u op de hoogte in verdere ontwikkeling.
Heeft U vragen of wilt U deelnemen in dit project: joswijdeven@kpnmail.nl

 

 

project
Email: 
joswijdeven@kpnmail.nl
Telefoonnummer: 
0622553187
Uden